Followers

Wednesday, 11 May 2011

@ChurpChurp Contest Bedroom Story

 

Review kali ini mengenai campaign Bedroom Story Contest yang sedang hangat diperkenalkan melalui ChurpChurp. Sepagai Churpers, aku sekali lagi tidak mahu ketinggalan dalam memanjangkan contest yang sedang berlangsung ni dimana telah dianjurkan oleh IKEA, tau x? kalau tak tahu boleh try google sekarang ataupon korang buat-buat tahu jer.

Contest kali ini mudah sahaja, anda semua hanya perlu share anda punya bedroom habitsnuntuk memenangi RM1500 IKEA Gift Card dan bnyak lagilah hadiah menarik..

Untuk menyertai contest ini anda haruslah…

image

yup, sign in facebook dahulu untuk menyertai contest ini. Anda diberi pilihan dengan mengupload gambar yang ditangkap di IKEA atau yang lebih senang dengan upload gambar anda yang menarik yang berada dalam simpanan anda. Bukan sekadar upload, tetapi lakukan superimpose.

image

Seperti gambar diatas, anda harus upload gambar dari facebook anda atau koleksi simpanan anda sendiri. Dan langkah2 yang selanjutnya akan dipamerkan selepas anda upload gambar anda. Dibawah antara peserta yang sudah mengupload gambar mereka dan tagline menarik. Agak funny juga bila gambar di crop dan disuperimpose dengan ‘quilt’ pilihan. Macam-macam gaya ada.

image

image

So, rasa-rasa anda nak join this contest? Kalau nak join bagi tahu lah aku di ruangan comment. Kenapa pulak nk kena bagi tau??hehehe. Kalau nak tahu, nanti aku bolehlah vote korang. 20 entry yang memiliki vote tertinggi akan memasuki pusingan seterusnya. Dan pusingan seterusnya akan dinilai oleh juri perofesional bedasarkan kretiviti, keaslian dan kesesuaian gambar yang diletakkan.

Takkanlah gambar korang panjat pokok, korang akan superimpose dengan “quilt” 2, memang x tepatlah pemilihan gambar. Mestilah lebih sesuai kalau korang letak gambar korang tido, eh silap…gambar korang buat-buat tido tanpa air liur basi tu beserta senyuman chomel yang akan diupload. Tapi aku rasa gambar yg beserta air liur yang meleleh 2 boleh pergi jauh pasal menunjukkan feel korang tido beserta quilt IKEA… hahaha.


KAlau korang masih belum faham dengan penerangan aku, boleh tengoklah cara-cara nak join contest ni pada gambar di bawah.

image


Dan senarai hadiah yang ditawarkan pula….

image


Kepada sesiapa yang belum mendaftarkan diri anda untuk menjadi ahli churp-churp atau dikenali sebgai churpers, bolehlah membuatnye sekarang dengan memasuki link ini (LINK)

p/s: Start LI jumpa pelbagai ragam manusia. lawak pon ada. hahaha.

No comments:

Post a Comment